Lemontea

Colors

Kategori: Modeling

Foto: Maria Hjord © All Rights Reserved
Make up: Maria Hjord.
Sista sessionen jag gjorde med superduktiga och trevlia fotografen/designern/makeup artisten Maria Hjord. Alla kläderna från våra sessioner hade hon skapat själv. Tycker att det är galet att hon är så bra inom så många områden :) Både designer, fotograf och makeup artist.
Ser fram emot många fler sessioner med henne!
Tycker att resultatet blev awsome!
Va tycker ni?

London calling

Kategori: Modeling

Fick nyss reda på att jag blivit bokad för mitt första utomlandsjobb som kommer att hålla till i London :)
Ska attenda som modell på en stor välgörenhetsgala på internationella AIDS-dagen. Galan kommer att ha modevisningar m.m. för att väcka uppmärksamhet åt att vi måste stoppa spridningen av HIV/AIDS. Detta är välgörenhet vilket innebär att jag kommer att arbeta för en god sak, vilket känns bra. Shiit vad roligt det ska bli! Spänannde, nervöst, exciting!
Kolla in deras hemsida här:

Och även en liten video om eventet här:
Kommer att åka ca 7 på morgonen (..) på Torsdag och komma tillbaka till Sthlm ca 12 på dan, Lördag :)

Yourlife Magazine

Kategori: ModelingSåg att bilderna från visningen i Malmö för nya designern Iman Aldebe hamnade i Yourlife Magazine :)

Vilken egokick man får när man ser bilder på sig själv i riktiga tidningar!

Top Model

Kategori: Modeling

Har som sagt varit på två möten tidigare med TV3 på Acnes kontor i Gamla stan. Detta med anledning av en ganska så välkänd TV-serie som otroliga Tyra Banks skapade. Top Model alltså :)
Anledningen till att jag inte ville gå ut med detta tidigare (förutom till mina allra närmsta såklart) var för att jag inte ville låta folk tro att jag skulle vara med i en stor Tv-serie fast jag kanske inte ens skulle vara med. Ville licksom inte gå ut med något innan jag fick reda på hur allt skulle bli. Detta eftersom att jag inte ville låta folk tro att jag var någon skrytig brat från stockholm som trodde sig vara bättre än andra. Är det något jag avskyr så är det nämligen skryt och överlägsenhet. Men nog om det. Nu har jag ju fått svar :)
Det var alltså TV3 som kontaktade mig via både min privata telefon och via min agentur IMAA någon gång i början/mitten av september. Jag fick komma till deras kontor på Acne i gamla stan och bli intervjuad, filmad och fotograferad av trevliga Frida von Koch Hasselvall och en fotograf.
De frågade mig allt möjligt om tex min om barndom, min familj, mina vänner, ups and downs i livet och ja - det mesta faktiskt. Det hade nog känts väldigt konstigt för en "normal" människa att sitta där och berätta om sina djupaste och svåraste stunder i livet för någon helt okänd människa samtidigt som någon filmar. Men eftersom att jag varken är normal eller särskilt rädd för främlingar så kunde jag känna mig helt trygg med att berätta som det var för henne. Varför dölja det som varit tänkte jag. Jag kan ju ändå inte ändra på någonting. Det är lika bra att "own it and be proud of it!"
"Det som inte dödar härdar"
I väntan på att bli intervjuad satt jag tillsammans med andra hoppfulla modeller. Några hade aldrig modellat förrut, någon hade blivit spottad på stan av deras scout och några var redan modeller från Sveriges största agentur Mikas. De från Mikas hade tydligen blivit ditskickade på casting för att detta var en så pass prestigefylld tävling för modeller att vara i under sin karriär. Då fick man lite bättre magkänsla. Om det är bra för dom som redan är framgångsrika vad är det då för mig? Ah, dom var iaf supertrevliga men dessvärre nästan anorexia smala. Det skrämmde mig lite. Om det är det som ska krävas för att lyckas som modell och vad som räknas som vackert i samhället..?
Tora lade upp ett bra inlägg om det som jag tycker att ni borde läsa.
Intervjun gick iaf jättebra och det kändes som att "det här är rätt licksom".
Frida tyckte också att det gick bra så jag fick komma dit en andra gång. Men denna gång fick jag inte bara bli intervjuad av Frida i ett vanligt kontorsrum. Nej denna gång var det högsta våningen i en glasmonter tillsammans med TV3´s vd, producenten för top Model och Frida såklart.. Wow!
(Va faen gör lilla galna Helena från Orsa här lixom?)
Väl därinne så fick jag återigen bli intervjuad, fotat och filmad. Sen skulle jag ställa mig upp och posa framför alla tre som om jag vore på en photoshoot utan att det var någon som tog kort. Kändes lite skumt.
De hade från början gått ut med att det detta visserligen var en stor modeltävling men mer än något så är det en TV-serie. En såpa. Så att man var intressant nog för TV var nästan viktigare än att man skulle vara bra som modell. Där kändes det lite fel. Jag vill ju modella först och främst och inte bli en TV-kändis..
Sedan bad de mig att peka ut den minst attraktiva kroppsdelen hos var och en av dem. Jag skulle alltså säga vad som var allra fulast på TV3´s vd, Top Model´s producent osv. Där blev jag skitskraj och kände att min innre karma inte ville förolämpa någon och speciellt inte dessa människor, så jag drog till med något töntigt som att Vd:ns skägg inte skulle passa mig som modell och att Fridas öron kunde vara mindre osv.
Alltså haha. Vad skulle man säga licksom?
Tror att det sket sig där för de hade säkerligen velat ge mig bitch-rollen i Top Model huset. Eller den som blir vän med alla, eller den galna. Jag visste själv inte riktigt vem av dem jag var mest när de frågade. Det ökade nog på deras ovisshet om mig. De ville ju placera in oss i fack. De hade förresten kollat upp allas polisregister i samband med intervjuerna ochså. Eftersom att mitt antagligen var prickfritt så blev de nog inte så nöjda med mig hehe..
Resultatet blev som väntat att jag inte kom med, men jag kom i all fall väldigt långt.
På ett sätt så känns det nästan skönt att jag inte kom med också för det gjorde verkligen klart för oss att de hellre ville ha bra TV-karaktärer än bra modeller.. Alltså att de skulle dela in oss i fack efter personlighet och framställa våra dåliga sidor så mycket som möjligt för att göra en bra serie med drama och intriger. Så det kändes ganska fel om jag ska vara ärlig. Jag var enbart där för mitt brinnande intresse för modellande och inte för att bli framställd som någon dålig människa eller något man inte är i TV. Synd att det är så men det var i alla fall en rolig grej att ha varit med om. Och det var väldigt smickrande att de var så angelägna om att ha med mig tills de insåg att jag inte var "dålig" nog för deras serie ;)
Det är ändå en av världens största modelltävlingar, om inte den största.
Så tack TV3 och Tyra Banks för möjligheten men jag kommer att resa runt och jobba som modell även utan er. Jag har dessutom redan kommit en bra bit på vägen. Detta är ju ändå my biggest passion in life!
<3

Del II

Kategori: Modeling

Copyright © Andreas Kettunen
Del 2/2
Detta blir de sista bilderna jag kommer att lägga ut från min session med Andreas Kettunen. Gillar dessa bilder skarpt men bilderna som jag plockade ut till del 1 var mina favoriter. Tänkt vad lite positivt humör kan göra för en modellprestation :) Hade ju faktiskt varit på möte med TV3´s VD och liknande högt uppsatta kostymnissar/nissor timmen innan dessa bilder togs så kände mig ganska cool faktikst hehe. Mer om det i nästa inlägg!

Skinnpaj

Kategori: ModelingCopyright © 2011 Andreas Kettunen
(Del 1/2)

Mina senaste bilder från min och Andreas Kettunens plåtning för ca 3 veckor sedan. Vi var runt Karlaplan på östermalm och svängde runt med kameror, blixtar, skinnjackor och snygga skor :) Gilla, gilla, gilla! 

Dessa bilder är faktiskt några utav mina bästa på länge och det trots att jag höll på att frysa livet ur mig under mestadels av plåtningen. De är riktigt snygga i sitt ljus, sina färger/tonerna, skärpan, oskärpan, stylingen och sminket/håret som jag faktiskt gjorde helt själv den här dagen och såklart min instats som modell för att jag verkligen vågade vara mig själv till 100 % och släppa loss. Det är då det blir bäst. Jag vet att vi är i Sverige, men man får fan säga det ändå - jag är fan grym!

Frida Börjesson

Kategori: Modeling

 


 

  Foto: Frida Börjeson © All Rights Reserved
Make up: Amelia Cazorla

Hittade lite "gamla" bilder från i sommras då jag var på plåtning med Frida Börjesson i hennes studio på kungsholmen. Gillade verkligen alla som var inblandade i sessionen och har flera gånger efteråt sagt att den MUAn var den sötaste jag haft :) Spansk, trevlig och hade jobbat i branschen i 12 år. Såklart jag ville prata lite egenkomponerad spanska med henne också - min specialitet när jag hittar spanska människor hehe.
Anledningen till att jag inte laggt upp dessa förrut har helt enkelt varit för att jag inte tyckt om dem. Inte alls faktiskt. Men nu när jag tittar på dem flera månader i efterhand så gillar jag dem. Rätt mycket också. De är annorlunda och annorlunda ÄR ju faktikst coolt. Men då i sommras så tyckte jag verkligen inte det. Jag gillade varken redigeringen då jag själv är fotograf sedan förrut eller min insats som modell. Visst finns det bättre bilder av mig som modell men dessa är inte alls dåliga som jag trodde då. Undrar vad sådant beror på. Att man kan tycka att man ser så himla ful ut på bild och är allmänt missnöjd med allting ena stunden till att man sedan ändra sig och gilla bilderna riktigt starkt istället?

Nu tycker jag att de är coola i sina udda färger och redigering, min insats är också bra, inte asum, men väl godkänd och jag lägger faktiskt upp dem här på min blogg för att jag godkänner dem nu :)

Hildebrandt

Kategori: Modeling


Foto: Jörgen Hildebrandt © All Rights Reserved.
Make up: Maria Tseva.

En till bild i en helt annan stil från minn och Jörgens session för någon månad sedan. Gillar redigeringen starkt då den påminner väldigt mycket om de konstfotogarfier jag studerade under min tid på Sigtuna´s folkhögskola förra året där jag läste kreativt fotografi och ville bli fotograf. Vill det än. Men sen ;)

The Hombre effect

Kategori: Modeling
Foto: Jörgen Hildebrandt © All Rights Reserved.
Make up: Maria Tseva.

Sminkningen som jag fick av duktiga MUAn Maria Tseva från plåtningen jag hade med Jörgen Hildebrabdt för ca en månad sedan. Vi gjode en speciell sminkning som man behöver ha fylliga läppar för att kunna utföra, hehe ;), som kallas för "Hombre" och ger en såkallad hombre-effect där insidan på läpparna är ljusare och oftast i en annan ton än resten av läpparna. Tror att man skulle se ut att ha större läppar då eller om det bara skulle vara en snygg effekt. Coolt var det iaf och Maria var väldigt proffsig :)

Som ni ser var ögonmakeupen inspirerad av the hombrelook också*